Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeknap az iskolában

2013.05.29

 

Gyermeknap az iskolában

 

Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került gyermeknapi programunk.

 

 

 

2013. május 25-én szombaton tartottuk hagyományos gyermeknapi rendezvényünket. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, és egész nap kitartott a jó idő. Reggel 9 órától már gyülekeztek a szülők, gyerekek az előző nap kialakításra került tűzrakó helyek körül, és kezdetét vette a tűzrakás és sütés-főzés. Finomabbnál finomabb bográcsos ételek, lángos, hot-dog, sütemények kerültek az asztalokra. De természetesen nem csak az ételekről szólt a nap, hiszen meghívott vendégeinknek köszönhetően remek programokon vehettek részt a gyerekek. A Nagykátai Rendőrkapitányság jóvoltából rendőrkutyás bemutatón tapasztalhattuk meg, milyen nagy segítség a rendőr munkájában egy kutya, sőt a gyerekek még az erejüket is próbára tehették a kutyákkal szemben. A Kapitányság dolgozói segítségével rengeteg ujjlenyomat és tenyérlenyomat készült. Végül, de nem utolsó sorban korosztályonként „Közlekedj okosan” – kerékpáros ügyességi verseny vette kezdetét. Ezt követően a Nagykátai Tűzoltóság bemutatója kápráztatta el a gyerekeket. A rögtönzött tüzet sikeresen eloltották, sőt még a gyerekek is kipróbálhatták, hogy milyen érzés a tűzoltó fecskendőt tartani.

Egész nap folyamatosan tartottak a kézműves foglalkozások Lestiné Berényi Boglárka tanító néni vezetésével. A Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat munkatársai késő délutánig arcfestéssel örvendeztették meg a gyerekeket.

Eközben a bejárat aszfaltján rajzverseny vette kezdetét. A bitumen pályán pedig Kunné Kelemen Erzsébet tanárnő vezetésével görkorcsolya verseny indult. Udvari tanár úr pedig terepkerékpár versenyre várta a bicajosokat.

 

Gyereknap 2013. május 25

 

A nap végén értékeltük a versenyeket, megtörtént a díjak átadása. Elfogytak a finom ételek (köszönet érte a szülőknek odaadó munkájukért)…mindenki nagyon jól érezte magát… Jövőre, veletek ugyanitt!!!